КОНТРОЛЬ ЗА ХАРЧУВАННЯМ УЧНІВ В ЗАКЛАДІ
КОНТРОЛЬ ЗА ХАРЧУВАННЯМ УЧНІВ В ЗАКЛАДІ
Важливими критеріями при складанні меню у нашому закладі є дотримання норм кількості білків, жирів, вуглеводів, цукру і солі, маси порцій/сировини відповідно до вікових категорій дітей, збереження енергетичної цінності їжі, уникнення одноманітності страв. Саме тому питання організації харчування в закладі освіти знаходиться на особливому контролі: смачна і збалансована їжа; температура подачі страв; професійність кухаря, який готує по технологічних картах; успішно проведені закупівлі продуктів; харчові звички, які формуються у родинах.
Кожна дитина має право на здоровий, поживний і смачний обід у школі. Колектив Яхницької спеціальної школи Полтавської обласної ради продовжує, у такий складний для нашої країни час, працювати над впровадженням якісного меню та стимулювати вибір дітьми продуктів, корисних для здоров'я.
Сьогодні можна з впевненістю стверджувати, що організація якісного, безпечного харчування є одним з пріоритетних напрямків роботи закладу який сприяє конструктивній співпраці та партнерству з батьками, потребує комплексного підходу до його впровадження.
Адже сама комплексна комунікація новацій в системі шкільного
харчування сприяє формуванню культури здорового харчування не тільки в
закладі, а й в родинах, популяризації культури здорового харчування в суспільстві.